top of page
David Lloyd Leisure 4

REAL PROJECTS
REAL IMPACT

David Lloyd Leisure

The project involved refreshing and repurposing an existing leisure facility while ensuring minimal disruption to its 7,000 members. This included the introduction of new spa facilities, fitness studios, DL Kids area, bar, club room, and reception, all completed within specific timeframes, ranging from 6 to 38 weeks, while the swimming pool and change rooms were decommissioned over 10 weeks.​

Find out more

David Lloyd Leisure 2

Spaces, Donnybrook House

Built Interiors customised a spacious office area to meet the needs of future occupants during the office reconfiguration project for Spaces at Donnybrook House in Dublin. Spearheading the transformation for Spaces within the IWG network, Built Interiors adapted smaller spaces to optimise efficiency in lighting, heating, ventilation, and electricity usage while prioritising occupant well-being, ultimately creating a tailored environment for a reduced workforce.​

Find out more

Spaces Donnybrook House 1

Okta, Dublin

Built Interiors successfully completed a challenging four-week renovation for Okta’s Dublin office on the 5th floor at 35 Shelbourne Road. The upgrade included a new café, dining areas, and a comprehensive update to the kitchen, mechanical, electrical, security, and data systems, enhanced by fresh furniture and branding. Despite the project's high-traffic urban location and lack of traditional construction staging areas, Built Interiors orchestrated all deliveries and waste removal during off-peak hours to minimize disruption. This strategic approach ensured the renovation did not affect nearby business operations or pedestrian traffic, demonstrating Built Interiors’ expertise in managing complex logistics and maintaining strict timelines.

Find out more

Okta, Dublin.jpeg

Three Ireland National Roll Out

This project, managed by Barry Keenan, involved the complete refurbishment of three separate reception areas in adjacent buildings, all while they remained occupied. The key challenge was ensuring that office tenants experienced no disruption from the fit-out works. Through careful communication, planning, and phasing, the project team maintained a seamless operation. Fundamental to achieving the client's desired quality level were meticulous supply chain selection, workshops, mockups, samples, and detailed submittals/shop drawings. Coordination of architectural features such as specialist joinery, polished concrete floors, and feature lighting was crucial to the success of the project.

Three.jpg

Glendenning House

The project involved a detailed renovation of the second and third floors of Glendenning House, while maintaining uninterrupted business on the lower floors and minimising impact on neighbouring properties. It required stripping internal finishes to the brickwork and floor joists, and removing old mechanical and electrical services. The reconstruction included new mechanical and electrical systems, creation of structural openings for open-plan offices, floor levelling, new wall linings, and additional windows at both front and rear. Enhancements also featured fire compartmentalisation, upgraded welfare facilities, a new main staircase, lift car refurbishment, and entrance lobby modifications.

Key Challenges:
This was our first major project post-COVID lockdown, enforcing all HSE and CIF health guidelines rigorously to prevent outbreaks. Post-Brexit, material shortages required early sourcing of alternatives from Europe, avoiding UK transit. Located in a city centre, logistical challenges necessitated morning-only deliveries and waste removal due to road closures on Wicklow St. The building’s historical importance (dating back to the 17th century with a façade modification in 1945) demanded careful structural handling, resulting in eleven drawing revisions. Despite an initial thirteen-week delay due to structural issues, strategic responses reduced the delay to four weeks.

Glendenning House.jpg

Cherrywood

This project, managed by Barry Keenan, involved the complete refurbishment of three separate reception areas in adjacent buildings, all while they remained occupied. The key challenge was ensuring that office tenants experienced no disruption from the fit-out works. Through careful communication, planning, and phasing, the project team maintained a seamless operation. Fundamental to achieving the client's desired quality level were meticulous supply chain selection, workshops, mockups, samples, and detailed submittals/shop drawings. Coordination of architectural features such as specialist joinery, polished concrete floors, and feature lighting was crucial to the success of the project.

Cherrywood.jpg

Powerscourt House

Enniskerry, Co. Wicklow

Aims and Objectives

The removal of the existing stairs from ground to first floor, the installation of a new feature stairs in a new location, with alterations to the existing shop front, restaurant kitchen and new floor tiles. The removal of existing roller shutter to car park and the installation of a one-hour fire shutter to isolate the car park from the centre.

Key Challenges

A listed building constructed in the eighteenth century demanded great care and respect to its age and character. A live shopping mall with pedestrian management maintained to shopping units and restaurants. All noisy works and floor tiling were carried out “out of hours” to minimise impact on tenants, shoppers and diners.

Powerscourt House.jpg

Zurich Insurance Wexford

The project aimed to revitalise the existing canteen space into a modern Staff Tea Station and a high-end Food Servery Area. The scope included a complete demolition of the previous setup, followed by the installation of state-of-the-art facilities. The renovation was designed to enhance employee satisfaction and align with Zurich’s corporate aesthetic.

Find out more

Zurich fit out 12.webp

Just Eat, Dublin

Built Interiors completed a significant refurbishment for Just Eat's Dublin office at 35 Shelbourne Road, enhancing the 6th floor workspace within a tight four-week timeline. The project involved creating a soundproof training room, breakout and relaxation areas, and adding 34 new desks. Despite the office remaining operational, Built Interiors successfully minimised disruptions by scheduling noisy tasks after hours and coordinating material deliveries and waste removal outside peak times. This meticulous planning ensured the seamless integration of advanced mechanical and electrical systems, data connections, flooring, glazing, and custom joinery that reflected Just Eat’s brand identity.

Find out more

Just Eat.jpg

SCOR, Windmill Lane

Built Interiors reconfigured an office for SCOR, a global reinsurance company, at Windmill Lane, Dublin 2, aiming to customise the space to meet specific requirements and improve occupant well-being.
The project involved adjusting the third floor of Windmill Lane for SCOR, focusing on tailoring the space to suit their reduced workforce while optimising efficiency in lighting, heating, ventilation, and electricity usage despite the challenge of the existing layout.​

Find out more

Scor Windmill Lane 3

Three Customer Services Centre

The scope of this project included a Category B Fitout across various sections of the renowned buildings. Built Interiors managed the complete refurbishment of reception areas, numerous stair cores, toilet cores, and common areas. The execution of the Merchants Buildings Project took place within an active office environment, requiring intrusive works in main access corridors and stairwells. Despite these challenges, Built Interiors successfully delivered the project, ensuring continuous access to all areas of the occupied workspace.

A key challenge was operating within a live environment while maintaining uninterrupted services. Our valued client, Sonbrook, entrusted us with the complete reception and landlord refurbishment, owing to our client-focused collaborative approach to construction and our proven ability to deliver exceptional projects.

Three customer centre.jpg

Merchants House

Merchants Quay, Dublin 8

The scope of this project encompassed a Category B Fitout across various sections of these renowned buildings. Built Interiors undertook the complete refurbishment of reception areas, numerous stair cores, toilet cores, and common areas.

The execution of the Merchants Buildings Project was conducted within an active office environment, necessitating intrusive works in main access corridors and stairwells. Despite these challenges, Built Interiors successfully delivered the project while ensuring continuous access to all areas of the occupied workspace.

Key challenge:

Operating within a live environment and maintaining uninterrupted services. Our valued client, Sonbrook, entrusted us with the complete reception and landlord refurbishment due to our client-focused collaborative approach to construction and our proven ability to deliver exceptional projects.

Merchants House.jpg

Stillorgan Old Church

Built Interiors was chosen for this intricate refurbishment due to our demonstrated expertise in handling complex projects professionally. This assignment encompassed both interior renovations and external heritage conservation efforts. Key tasks included the cleaning of the building's stone façade and repointing with lime mortar to replicate the original finish, preserving the architectural integrity of this protected structure. Additionally, we undertook the rerouting of accumulated electrical and telecom installations, placing them underground to enhance the aesthetic appeal of this historic building. This project not only restored but also revitalized the building, combining modern utility with traditional charm.

Old Stillorgan Church.jpg

Hawksmoor Dublin

Aims and Objectives
This project involved comprehensive refurbishments including firestopping, repairs to access steps, ramps, and footpaths, as well as the safe access and drainage installation for a roof plant room. Significant works included the replacement of restaurant perimeter walls with fire batt due to the removal of existing services, and upgrading the restaurant’s ceilings to fire-rated standards by removing the first-floor flooring and installing fire-rated materials. Additionally, the dilapidated external footpath, ramp, and steps were repaired, carefully preserving the area's heritage. The new plant room was installed on the roof, requiring the reinstallation of existing paving to ensure safe access. New foul drainage systems were carefully installed in the basement, mindful of potential archaeological finds.

Key Challenges
Internally, fire protection works progressed with minimal disruption to ongoing fit-out activities, synchronising daily with their fast-paced schedule. Externally, constant public safety awareness was essential. Early morning operations, starting at 4am, posed logistical challenges for waste removal and material supply to the roof, addressed by a chain motion team to ensure efficiency and safety. Basement excavations required meticulous hand digging due to the high possibility of archaeological discoveries, integrated into the safety plan of action.

Hawksmoor.jpg
bottom of page